Top ENZuid 14 juni: naar een groene en circulaire economie

10-05-2023

Op 14 juni vindt de Top ENZuid, het jaarlijkse event met de besturen van de regio's en de provincies in Zuid-Nederland, plaats in Yerseke, Centraal staan de transities voor circulaire bouw en de verduurzaming van de chemie in Zuid-Nederland. Naast Ferdi Licher, directeur Bouwen en Energie bij het ministerie van BZK, geven toonaangevende ondernemers aan hoe zij bijdragen aan duurzaam bouwen en aan het versneld vergroenen van de procesindustrie. Gastheer is de Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman. 

Voor het programma Groene Chemie, Nieuwe Economie (GCNE) vertelt Roger Blokland van Relement hoe dit bedrijf nu aan het opschalen is met producten op basis van niet-fossiele brandstoffen. Het bedrijf Trinseo zal aangeven hoe ze in Zeeland aan het verduurzamen zijn. Voorzitter Arnold Stokking van GCNE zal toelichten wat resultaten van het programma zijn en de betrokkenheid bij vier groeifondsen, waaronder die van Biobased Circular; de natuurlijke materialenkringloop.

Voor de aanpak van circulair en duurzaam bouwen zal Ferdi Licher van het ministerie van BZK de keynote geven. Robert Koolen, directeur Duurzaam Ontwikkeling bij Heijmans licht de aanpak van zijn bedrijf toe. Voor Biobased bouwen gaat Jan Willem van de Groep van Building Balance het gesprek aan met een agrariër en een bouwondernemer om de keten van land naar pand toe te lichten.

In het afsluitend panel zal het programma Circulair Bouwend Zuid-Nederland worden gelanceerd.

Deze bijeenkomst is gericht op ondernemers actief in circulaire bouw en verduurzaming van de procesindustrie en bestuurders, beleidsmakers en experts van overheden en kennisinstellingen. 

De ontvangst vanaf 13.00 uur en de afsluiting om 16.30 uur van de bijeenkomst vindt plaats bij de Oesterij in Yerseke, het plenaire deel van 14.00 tot 16.00 uur bij de Sint Anna Kerk, Langeville 37 in Yerseke. Tussen de locaties rijdt een pendelbus of u kunt 7 minuten lopen. Parkeren is bij de Zaete, Molenpolderweg 5, check de routes in het bovenstaande kaartje. Voor vervoer naar Yerseke op 14 juni: let op, er rijden geen treinen tussen Roosendaal en Goes. Wilt u meer informatie over de bijeenkomst of de thema's, neem dan contact op met de netwerkmanager van ENZuid Luuk Hammecher