Top ENZuid 2024

06-05-2024

De Top ENZuid vindt in 2024 plaats op 13 juni. Het is dé netwerkbijeenkomst van de besturen van de acht regionale triple helix regio's en de provincies in Zuid-Nederland, verenigd in ENZuid. De locatie van de Top is het gouvernement in Maastricht.

Uw gastheer op deze dag is de gouverneur van Limburg, Emile Roemer. We zijn verheugd dat ook de Commissarissen van de Koning Ina Adema, van de provincie Noord-Brabant, en Han Polman van de provincie Zeeland ook aanwezig zijn. In het programma staan de transities voor een duurzame economie centraal die ENZuid aanjaagt in Zuid-Nederland.

De bouwopgave is groot, 175.000 nieuwe woningen voor 2030. Vanuit ENZuid stimuleren we dat er volop circulair en biobased wordt gebouwd.

En wat zijn de acties voor de vergroening van de drie chemieclusters, hoe pakken we knelpunten aan en hoe helpen we startups in de chemie?

Toonaangevende ondernemers geven aan hoe zij actief zijn met circulair bouwen en vergroenen van de chemie en gaan graag het gesprek met u aan om te participeren.

Het programma vindt plaats op 13 juni 2024 van 14.00 tot 17.00 uur.

Vanaf 16.00 uur vinden tours plaats naar het verdrag van Maastricht en Pathfinder van de Einstein Telescope, de proefopstelling voor Europa’s meest geavanceerde observatorium voor zwaartekrachtgolven.

Het is een bijeenkomst voor genodigden van de acht regionale en drie provinciale besturen in Zuid-Nederland. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de netwerkmanager Luuk Hammecher.

Lees meer over de Top ENZuid van 2023 via deze link.