×

×

☰ menu

Nieuws

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
 • Samenwerking partners ENZuid en Vlaanderen Circulaire Bouw ondertekend

  19-05-2022

  Zuid-Nederland en Vlaanderen gaan intensief samenwerken in circulaire bouw en sloop. Tijdens een handelsmissiebijeenkomst op 19 mei over duurzame infrabouw en circulaire woning- en utiliteitsbouw van de Nederlandse ambassade Brussel en het Nederlandse consulaat-generaal Antwerpen, tekenden Bas Kapitein (directeur Midpoint Brabant), Vincent van Rijsewijk (projectmanager Up New Bouw van Midpoint Brabant), Eva Neefs (strateeg circulair bouwen Stad Mechelen) en Luuk Hammecher (Netwerkmanager ENZuid) een memo van overeenstemming. De ondertekening vond plaats onder toeziend oog van H.E. mevrouw Liesje Schreinemacher, Nederlands minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en H.E. mevrouw Zuhal Demir, Vlaams minister voor Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie.

  Lees verder

 • Vervolgacties CE Bouw na werksessie

  09-05-2022

  Op 21 april heeft ENZuid de werksessie Circulaire Economie Bouw bij Villa Flora in Venlo georganiseerd. Na de keynote van Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzame innovatie en voormalig minister is in drie workshops aan de slag gegaan om projecten te bouwen voor OPZuid en Interreg. Ook met het doel om te komen tot een samenhangende aanpak op de grote duurzame bouwopgave in Zuid-Nederland en Vlaanderen.

  Lees verder

 • Interreg aanvraag ingediend Circulaire Bouw en Sloop door deelnemers ENZuid

  11-04-2022

  31 maart is op initiatief van ENZuid een vooraanmelding ingediend voor het INTERREG NL/VL project Circulaire Bouw en Sloop met de werktitel BOUW-MIJN. 

  Lees verder

 • Werksessie Circulaire Bouw ENZuid 21 april

  31-03-2022

  Op 21 april organiseert ENZuid de werksessie Circulaire Economie Bouw ENZuid  vanaf 13.00 uur bij Villa Flora in Venlo. We starten met een plenaire aftrap om 13.30 uur met de keynote van Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzame innovatie en voormalig minister. Dan gaan we in vier workshops aan de slag om projecten te bouwen voor OPZuid en Interreg. Ook met het doel om te komen tot een samenhangende aanpak op de grote duurzame bouwopgave in Zuid-Nederland en Vlaanderen.

  Lees verder

 • Lancering Programma Groene Chemie, Nieuwe Economie

  10-02-2022

  Op woensdag 9 februari is het programma Groene Chemie, Nieuwe Economie gelanceerd. Ook zijn de financieringsuitdagingen voor ondernemers in de Groene Chemie toegelicht. De bijeenkomst is terug te kijken via de deze link.

  Lees verder

 • Gé Moonen: ‘Circulaire economie mag ook best een beetje pijn doen’

  10-02-2022

  Onder leiding van Gé Moonen groeide Moonen Packaging uit tot de ‘groenste onderneming’ in Midden-Limburg. Als Keyport-ambassadeur streeft hij naar verdere verduurzaming van de regio.

  Lees verder

 • Variaties met niet meer dan twee modules: zo simpel kan circulair bouwen zijn

  10-02-2022

  Woningen, gemaakt van recyclebare, biobased materialen en modulaire bouwstenen: mHome maakt er werk van.

  Lees verder