×

×

☰ menu

Nieuws

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
 • Tijd voor leiderschap voor een circulaire economie

  22-07-2022

  Op weg naar een circulaire economie: “Het verloop van de stikstofcrisis moet een rode vlag zijn. Laten we het met de energietransitie en de overstap naar hernieuwbare grondstoffen anders aanpakken.” “De tijd van convenanten sluiten en plannen maken is voorbij, het is tijd voor actie”, zegt Jeannette Levels, mede-eigenaar en senior adviseur duurzaamheid bij LBP|SIGHT, een advies- en ingenieursbureau op het gebied van bouw, ruimte en milieu.

  Lees verder

 • Top ENZuid van 21 juli 2022

  22-07-2022

  Gezamenlijk de transities voor een duurzame en nieuwe economie opschalen in Zuid-Nederland, dat stond centraal op deze Top op 21 juli 2022. Met de provinciale en triple helix besturen kwam de aanpak in Zuid-Nederland voor Groene Chemie en Circulaire Bouw uitgebreid aan bod en met tours door de Brainport Industries Campus. 

  Lees verder

 • Suikerbieten als nieuwe, circulaire grondstof

  20-07-2022

  Hoe innovatief is de suikerbiet? Het wortelgewas is – naast het winnen van suiker – ook voor veel duurzame doeleinden te gebruiken. Het is een alternatief voor fossiele grondstoffen in producten. Interessant dus voor het programma Groene Chemie, Nieuwe Economie.

  Lees verder

 • Top ENZuid 21 juli 2022

  28-06-2022

  Op 21 juli vindt de jaarlijkse Top ENZuid plaats voor de deelnemers aan ENZuid; de besturen van de aangesloten regionale triple helix regio's en provincies in Zuid-Nederland. Op de Brainport Industries Campus staat het versnellen van de transities voor groene en circulaire economie op de agenda.

  Lees verder

 • Jaarevent Groene Chemie, Nieuwe Economie 11 oktober 2022

  28-06-2022

  Op 11 oktober vindt het jaarevent van het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie in de Kas in Woerden plaats. De maakchemie staat voor grote uitdagingen om versneld te verduurzamen en te vergroenen. Na de update van de voortgang door Arnold Stokking komen succesvolle gamechangers aan het woord evenals stakeholders die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van het ondernemers- en innovatieklimaat. Vervolgens kan worden deelgenomen aan twee van de vier geplande breakout-sessies met de gamechangers en vertegenwoordigers van de chemieclusters, de ROM’s, financiers en overheden. Voor meer informatie en aanmelden klik op de volgende link.

  Lees verder

 • Samenwerking partners ENZuid en Vlaanderen Circulaire Bouw ondertekend

  19-05-2022

  Zuid-Nederland en Vlaanderen gaan intensief samenwerken in circulaire bouw en sloop. Tijdens een handelsmissiebijeenkomst op 19 mei over duurzame infrabouw en circulaire woning- en utiliteitsbouw van de Nederlandse ambassade Brussel en het Nederlandse consulaat-generaal Antwerpen, tekenden Bas Kapitein (directeur Midpoint Brabant), Vincent van Rijsewijk (projectmanager Up New Bouw van Midpoint Brabant), Eva Neefs (strateeg circulair bouwen Stad Mechelen) en Luuk Hammecher (Netwerkmanager ENZuid) een memo van overeenstemming. De ondertekening vond plaats onder toeziend oog van H.E. mevrouw Liesje Schreinemacher, Nederlands minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en H.E. mevrouw Zuhal Demir, Vlaams minister voor Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie.

  Lees verder

 • Vervolgacties CE Bouw na werksessie

  09-05-2022

  Op 21 april heeft ENZuid de werksessie Circulaire Economie Bouw bij Villa Flora in Venlo georganiseerd. Na de keynote van Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzame innovatie en voormalig minister is in drie workshops aan de slag gegaan om projecten te bouwen voor OPZuid en Interreg. Ook met het doel om te komen tot een samenhangende aanpak op de grote duurzame bouwopgave in Zuid-Nederland en Vlaanderen.

  Lees verder