×

×

☰ menu

Nieuws

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
 • Werksessie circulaire bouw ENZuid 20 april

  03-03-2023

  Een dringende en grote woonopgave in Zuid-Nederland, toekomstbestendige economische ontwikkeling en klimaatdoelen: drie urgente thema’s die samenkomen in een circulaire bouweconomie. Daar kunt jij een belangrijke rol in spelen, graag nodigen we je dan ook uit voor de werksessie Circulaire Economie Bouw ENZuid op 20 april vanaf 13.30 uur bij Landgoed Ulvenhart in Ulvenhout.

  Lees verder

 • Grensoverschrijdend project circulaire bouw ingediend door partners ENZuid en Vlaanderen

  10-02-2023

  Op 9 februari hebben partners van ENZuid en Vlaanderen een vooraanmelding ingediend voor het project BOUW-MIJN voor de subsidie Interreg Nederland-Vlaanderen.  Door het bijeenbrengen van partners in Zuid-Nederland en Vlaanderen, met elkaar samen te werken en van elkaar te leren, wordt een ecosysteem ontwikkeld dat is staat is om circulaire bouw te stimuleren en te normaliseren en zo uiteindelijk de transitie naar circulair bouwen te versnellen.

  Lees verder

 • Kwartiermaker voor aanpak duurzame bouw Zuid-Nederland benoemd

  06-01-2023

  De bouwopgave in Zuid-Nederland is groot. ENZuid zet hiervoor in op een duurzame en circulaire bouw . Voor 2023 is Jeannette Levels benoemd als kwartiermaker om de programmatische aanpak in opdracht van ENZuid aan te jagen.

  Lees verder

 • De transitie naar groene chemie moet sneller

  17-10-2022

  150 deelnemers in Woerden zijn aan de slag gegaan op 11 oktober tijdens het jaarevent  van het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie voor het verduurzamen van de maakchemie. Met acties op het vormen van de ketens voor deze transitie, het verkrijgen van financiering en de goede randvoorwaarden. En hoe volop aan te haken bij vier groeifondsen. Kijk naar het video-verslag en lees de reportage op Terugblik jaarevent 11 oktober 2022.

  Lees verder

 • Jaarevent Groene Chemie, Nieuwe Economie op 11 oktober 2022

  14-09-2022

  Op 11 oktober vindt het jaarevent van het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie plaats in de Kas in Woerden. Wilt u kennismaken met ons nieuwe support programma voor ondernemers die de maakchemie versneld verduurzamen? En wilt u met elkaar in verdiepend gesprek over de successen en uitdagingen bij opschaling? U bent van harte welkom voor ons jaarevent op 11 oktober!

  Lees verder

 • Top ENZuid van 21 juli 2022

  22-07-2022

  Gezamenlijk de transities voor een duurzame en nieuwe economie opschalen in Zuid-Nederland, dat stond centraal op deze Top op 21 juli 2022. Met de provinciale en triple helix besturen kwam de aanpak in Zuid-Nederland voor Groene Chemie en Circulaire Bouw uitgebreid aan bod en met tours door de Brainport Industries Campus. 

  Lees verder

 • Tijd voor leiderschap voor een circulaire economie

  22-07-2022

  Op weg naar een circulaire economie: “Het verloop van de stikstofcrisis moet een rode vlag zijn. Laten we het met de energietransitie en de overstap naar hernieuwbare grondstoffen anders aanpakken.” “De tijd van convenanten sluiten en plannen maken is voorbij, het is tijd voor actie”, zegt Jeannette Levels, mede-eigenaar en senior adviseur duurzaamheid bij LBP|SIGHT, een advies- en ingenieursbureau op het gebied van bouw, ruimte en milieu.

  Lees verder