×

×

☰ menu

Nieuws

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
 • De transitie naar groene chemie moet sneller

  17-10-2022

  150 deelnemers in Woerden zijn aan de slag gegaan op 11 oktober tijdens het jaarevent  van het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie voor het verduurzamen van de maakchemie. Met acties op het vormen van de ketens voor deze transitie, het verkrijgen van financiering en de goede randvoorwaarden. En hoe volop aan te haken bij vier groeifondsen. Kijk naar het video-verslag en lees de reportage op Terugblik jaarevent 11 oktober 2022.

  Lees verder

 • Jaarevent Groene Chemie, Nieuwe Economie op 11 oktober 2022

  14-09-2022

  Op 11 oktober vindt het jaarevent van het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie plaats in de Kas in Woerden. Wilt u kennismaken met ons nieuwe support programma voor ondernemers die de maakchemie versneld verduurzamen? En wilt u met elkaar in verdiepend gesprek over de successen en uitdagingen bij opschaling? U bent van harte welkom voor ons jaarevent op 11 oktober!

  Lees verder

 • Tijd voor leiderschap voor een circulaire economie

  22-07-2022

  Op weg naar een circulaire economie: “Het verloop van de stikstofcrisis moet een rode vlag zijn. Laten we het met de energietransitie en de overstap naar hernieuwbare grondstoffen anders aanpakken.” “De tijd van convenanten sluiten en plannen maken is voorbij, het is tijd voor actie”, zegt Jeannette Levels, mede-eigenaar en senior adviseur duurzaamheid bij LBP|SIGHT, een advies- en ingenieursbureau op het gebied van bouw, ruimte en milieu.

  Lees verder

 • Top ENZuid van 21 juli 2022

  22-07-2022

  Gezamenlijk de transities voor een duurzame en nieuwe economie opschalen in Zuid-Nederland, dat stond centraal op deze Top op 21 juli 2022. Met de provinciale en triple helix besturen kwam de aanpak in Zuid-Nederland voor Groene Chemie en Circulaire Bouw uitgebreid aan bod en met tours door de Brainport Industries Campus. 

  Lees verder

 • Suikerbieten als nieuwe, circulaire grondstof

  20-07-2022

  Hoe innovatief is de suikerbiet? Het wortelgewas is – naast het winnen van suiker – ook voor veel duurzame doeleinden te gebruiken. Het is een alternatief voor fossiele grondstoffen in producten. Interessant dus voor het programma Groene Chemie, Nieuwe Economie.

  Lees verder

 • Top ENZuid 21 juli 2022

  28-06-2022

  Op 21 juli vindt de jaarlijkse Top ENZuid plaats voor de deelnemers aan ENZuid; de besturen van de aangesloten regionale triple helix regio's en provincies in Zuid-Nederland. Op de Brainport Industries Campus staat het versnellen van de transities voor groene en circulaire economie op de agenda.

  Lees verder

 • Jaarevent Groene Chemie, Nieuwe Economie 11 oktober 2022

  28-06-2022

  Op 11 oktober vindt het jaarevent van het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie in de Kas in Woerden plaats. De maakchemie staat voor grote uitdagingen om versneld te verduurzamen en te vergroenen. Na de update van de voortgang door Arnold Stokking komen succesvolle gamechangers aan het woord evenals stakeholders die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van het ondernemers- en innovatieklimaat. Vervolgens kan worden deelgenomen aan twee van de vier geplande breakout-sessies met de gamechangers en vertegenwoordigers van de chemieclusters, de ROM’s, financiers en overheden. Voor meer informatie en aanmelden klik op de volgende link.

  Lees verder