×

×

☰ menu

Nieuws

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
 • Top ENZuid 21 juli 2022

  28-06-2022

  Op 21 juli vindt de jaarlijkse Top ENZuid plaats voor de deelnemers aan ENZuid; de besturen van de aangesloten regionale triple helix regio's en provincies in Zuid-Nederland. Op de Brainport Industries Campus staat het versnellen van de transities voor groene en circulaire economie op de agenda.

  Lees verder

 • Jaarevent Groene Chemie, Nieuwe Economie 11 oktober 2022

  28-06-2022

  Op 11 oktober vindt het jaarevent van het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie in de Kas in Woerden plaats. De maakchemie staat voor grote uitdagingen om versneld te verduurzamen en te vergroenen. Na de update van de voortgang door Arnold Stokking komen succesvolle gamechangers aan het woord evenals stakeholders die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van het ondernemers- en innovatieklimaat. Vervolgens kan worden deelgenomen aan twee van de vier geplande breakout-sessies met de gamechangers en vertegenwoordigers van de chemieclusters, de ROM’s, financiers en overheden. Voor meer informatie en aanmelden klik op de volgende link.

  Lees verder

 • Samenwerking partners ENZuid en Vlaanderen Circulaire Bouw ondertekend

  19-05-2022

  Zuid-Nederland en Vlaanderen gaan intensief samenwerken in circulaire bouw en sloop. Tijdens een handelsmissiebijeenkomst op 19 mei over duurzame infrabouw en circulaire woning- en utiliteitsbouw van de Nederlandse ambassade Brussel en het Nederlandse consulaat-generaal Antwerpen, tekenden Bas Kapitein (directeur Midpoint Brabant), Vincent van Rijsewijk (projectmanager Up New Bouw van Midpoint Brabant), Eva Neefs (strateeg circulair bouwen Stad Mechelen) en Luuk Hammecher (Netwerkmanager ENZuid) een memo van overeenstemming. De ondertekening vond plaats onder toeziend oog van H.E. mevrouw Liesje Schreinemacher, Nederlands minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en H.E. mevrouw Zuhal Demir, Vlaams minister voor Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie.

  Lees verder

 • Vervolgacties CE Bouw na werksessie

  09-05-2022

  Op 21 april heeft ENZuid de werksessie Circulaire Economie Bouw bij Villa Flora in Venlo georganiseerd. Na de keynote van Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzame innovatie en voormalig minister is in drie workshops aan de slag gegaan om projecten te bouwen voor OPZuid en Interreg. Ook met het doel om te komen tot een samenhangende aanpak op de grote duurzame bouwopgave in Zuid-Nederland en Vlaanderen.

  Lees verder

 • Interreg aanvraag ingediend Circulaire Bouw en Sloop door deelnemers ENZuid

  11-04-2022

  31 maart is op initiatief van ENZuid een vooraanmelding ingediend voor het INTERREG NL/VL project Circulaire Bouw en Sloop met de werktitel BOUW-MIJN. 

  Lees verder

 • Werksessie Circulaire Bouw ENZuid 21 april

  31-03-2022

  Op 21 april organiseert ENZuid de werksessie Circulaire Economie Bouw ENZuid  vanaf 13.00 uur bij Villa Flora in Venlo. We starten met een plenaire aftrap om 13.30 uur met de keynote van Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzame innovatie en voormalig minister. Dan gaan we in vier workshops aan de slag om projecten te bouwen voor OPZuid en Interreg. Ook met het doel om te komen tot een samenhangende aanpak op de grote duurzame bouwopgave in Zuid-Nederland en Vlaanderen.

  Lees verder

 • Lancering Programma Groene Chemie, Nieuwe Economie

  10-02-2022

  Op woensdag 9 februari is het programma Groene Chemie, Nieuwe Economie gelanceerd. Ook zijn de financieringsuitdagingen voor ondernemers in de Groene Chemie toegelicht. De bijeenkomst is terug te kijken via de deze link.

  Lees verder