×

×

☰ menu

Nieuws

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
 • Nationaal Groeifonds geeft steun aan ontwikkeling circulaire productieketens

  30-06-2023

  Met de voorwaardelijke honorering van BioBased Circular door het Nationaal Groeifonds zet Nederland een grote stap op weg naar de inzet van klimaatneutrale materialen. In de komende acht jaar worden nieuwe productieketens ontwikkeld voor onder andere verpakkingen, bouwmaterialen, textiel en coatings. Biobased Circular is o.a. ingediend door het Platform Groene Chemie, Nieuwe Economie, een initiatief van ENZuid. Voor bouwmaterialen biedt dit kansen voor het programma Circulair Bouwend van ENZuid.

  Lees verder

 • Video-impressie Top ENZuid met lancering Circulair Bouwend

  19-06-2023

  In een korte video-impressie van de Top ENZuid komt Ferdi Licher (directeur Bouwen en Energie van het ministerie van BZK) aan het woord over de uitdagingen van de grote bouwopgave en de verbinding landelijk en regio.

  Lees verder

 • Lancering programma Circulair Bouwen Zuid-Nedeland

  14-06-2023

  Tijdens de Top ENZuid van 14 juni is het programma Circulair Bouwend Zuid-Nederland gelanceerd. Lees alles over de aanpak, de thema's, de deelnemers aan het programma en de changemakers op de nieuwe site circulairbouwend.nl. Samen aan de slag om de transitie naar circulair en duurzaam bouwen in Zuid-Nederland te stimuleren! 

  Lees verder

 • Top ENZuid 14 juni: naar een groene en circulaire economie

  10-05-2023

  Op 14 juni vindt de Top ENZuid, het jaarlijkse event met de besturen van de regio's en de provincies in Zuid-Nederland, plaats in Yerseke, Centraal staan de transities voor circulaire bouw en de verduurzaming van de chemie in Zuid-Nederland. Naast Ferdi Licher, directeur Bouwen en Energie bij het ministerie van BZK, geven toonaangevende ondernemers aan hoe zij bijdragen aan duurzaam bouwen en aan het versneld vergroenen van de procesindustrie. Gastheer is de Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman. 

  Lees verder

 • Netwerk in actie voor de circulaire bouw Zuid-Nederland

  21-04-2023

  Op 20 april kwamen vertegenwoordigers van bouwers, clusters, financiers, experts, kennisinstellingen en regio's bijeen om de projecten en programma's voor circulair en duurzaam bouwen voor Zuid-Nederland te bespreken. 

  Lees verder

 • Werksessie circulaire bouw ENZuid 20 april

  03-03-2023

  Een dringende en grote woonopgave in Zuid-Nederland, toekomstbestendige economische ontwikkeling en klimaatdoelen: drie urgente thema’s die samenkomen in een circulaire bouweconomie. Daar kunt jij een belangrijke rol in spelen, graag nodigen we je dan ook uit voor de werksessie Circulaire en Duurzame Bouw ENZuid op 20 april vanaf 13.30 uur bij Landgoed Ulvenhart in Ulvenhout. Het plenaire deel van het programma start om 14.00 uur, de workshops om 15.00 uur, afsluiting plenair om 16.30 uur en om 17.00 uur bieden we op het landgoed een netwerkborrel aan. 

  Lees verder

 • Grensoverschrijdend project circulaire bouw ingediend door partners ENZuid en Vlaanderen

  10-02-2023

  Op 9 februari hebben partners van ENZuid en Vlaanderen een vooraanmelding ingediend voor het project BOUWMIJN voor de subsidie Interreg Nederland-Vlaanderen.  Door het bijeenbrengen van partners in Zuid-Nederland en Vlaanderen, met elkaar samen te werken en van elkaar te leren, wordt een ecosysteem ontwikkeld dat is staat is om circulaire bouw te stimuleren en te normaliseren en zo uiteindelijk de transitie naar circulair bouwen te versnellen. Deze aanvraag is niet gehonoreerd, de partners kijken nu gezamenlijk naar een mogelijk vervolg van dit project.

  Lees verder